Štěpán Zajíček
Master's thesis
Vliv přídavku oleje na kvalitu tuku u prasat
The influence of added oil on back fat fatty acid composition
Abstract:
Vepřové maso představuje největší objem produkce masa z hlediska celosvětového trhu. V České republice tvoří přes 50 % z celkové spotřeby masa. Vepřové maso je často uváděno jako potravina s vysokým obsahem tuku a nepříznivou rovnováhou mastných kyselin. Příjem tuků v potravě by měl obsahovat nasycené (SFA), monoenové (MUFA) a polyenové (PUFA) mastné kyseliny v poměru <1 : 1,4 : >0,6. Poměr PUFA/SFA …moreAbstract:
Pork represents the largest volume of meat production in terms of the global market. In the Czech Republic accounted for over 50 % of total meat consumption. Pork is often cited as a food with a high level of fat and unfavorable balance of fatty acids. Intake of dietary fats should contain saturated (SFA), monounsaturated (MUFA) and polyunsaturated (PUFA) fatty acids in a ratio of <1 : 1,4 : >0,6. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZAJÍČEK, Štěpán. \textit{Vliv přídavku oleje na kvalitu tuku u prasat}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/c77fly/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Studium adipocytárního proteinu vázajícího mastné kyseliny (AFABP) v metabolismu lipidů a jeho klinický význam
Michal Karpíšek -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Vliv kombinace kyseliny nitro-olejové a ionizujícího záření na přežívání a signalizaci buněk lidského adenokarcinomu A549
Michaela Trávníčková -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve tkáních prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Tereza Polášková -
Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Romana Chalupníková -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve vybraných potravinách vyrobených na bázi masa a orgánů prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Veronika Bednaříková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights