Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na složení tuku kozího mléka – Monika Surmová
Monika Surmová
Master's thesis
Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na složení tuku kozího mléka
Effect of feeding chlorellla vulgaris algae on the fat composition of goat milk
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, zda má Chlorella vulgaris vliv na složení mléka, především na profil mastných kyselin. Literární rešerše pojednává o chovu koz, jakosti a složení kozího mléka a jeho vliv na lidský organismus. Díky svému složení je kozí mléko velmi zdravé a lehce stravitelné. Má pozitivní účinky na lidský organismus a stává se velmi zajímavou potravinou. Chovatelé se neustále …moreAbstract:
This study aims to determine whether the chlorella influence on the composition of the milk, particularly fatty acid profile. Review of literature discusses the goat, the quality and composition of goat milk and its effect on the human body. Due to its composition goat milk is very healthy and easily digestible. It has positive effects on the human body and becomes a very interesting food. Breeders …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Milena Fantová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SURMOVÁ, Monika. \textit{Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na složení tuku kozího mléka}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/c88up3/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Science
Theses on a related topic
-
Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na kvalitu kozího mléka
Lenka Vrbková -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků
Alena Formáčková -
Minoritní složky mléka ve výživě člověka
Andrea Gerátová -
Analogy mléčných výrobků a jejich význam ve výživě člověka
Kateřina Klofáčová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Isolation of oligosaccharides from human, goat and sheep milk
Mohamed Ahmed
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights