Biogenní aminy - případové studie jejich výskytu – Bc. Tereza Matušková
Bc. Tereza Matušková
Bachelor's thesis
Biogenní aminy - případové studie jejich výskytu
Biogenic amines - survey of their occurence
Anotácia:
Bakalářská práce pojednává o biogenních aminech. Práce je zaměřena na obecný popis těchto kontaminantů potravin, jejich vzniku, reakce, toxicitu a výskyt ve vybraných potravinách. Dále jsou v práci popsány analytické techniky, které jsou využívány ke stanovení biogenních aminů. Poslední kapitola je věnována vybraným studiím, které jsou zaměřeny na stanovení obsahu biogenních aminů v zelenině, sýrech …viacAbstract:
Thesis deals with biogenic amines. The work is focused on the general description of their characteristics, origin, reactions, toxicity and occurrence in selected foods. Further, analytical techniques which are used for determination of biogenic amines are described. The last chapter is dedicated to selected studies, which are focused on the determination of the content of biogenic amines in vegetables …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 6. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 8. 2016
- Vedúci: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Matušková, Tereza. Biogenní aminy - případové studie jejich výskytu. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Farmacochemistry and Medicinal Materials / Farmacochemistry and Medicinal Materials
Práce na příbuzné téma
-
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy v potravinách
Tomáš Macek -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Kateřina Swaczynová -
Biogenní aminy v potravinách
Lucie Svobodová -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech
Eva Pechlátová -
Antimikrobiální působení kolicinů na bakterie produkující biogenní aminy
Andrea Martinková -
Biogenní aminy
Magda Janoušková