Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení – Ing. Miroslav TOBIÁŠ
Ing. Miroslav TOBIÁŠ
Diplomová práce
Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení
Polyphenols of beer and their analyses
Anotace:
Tato práce je zaměřená na popis a stanovení polyfenolů ve vzorcích piva. Vzorky byly odebrány v různých fázích procesu výroby piva. Polyfenoly jsou stanovovány spektrometricky na přístroji Spekol 11 a vysokoúčinnou kapalinovou chromatograficky s UV detektorem. Metoda spektrometrická je hromadná a určuje polyfenoly celkově, metoda chromatografická je metoda selektivní a určuje konkrétní látky. Naměřené …víceAbstract:
The subject of this essay concerns the descriptions and analyses of polyphenols in beer. The samples were taken at different times during the brewing process . The polyphenols were analysed on the spectral colorimeter ``Spekol 11{\crqq} and with high pressure liquid chromatography (HPLC) with ultraviolet (UV) detector. The spectrometric mass method analyses the polyphenols as an entirety. The chromatographic …víceKlíčová slova
Slad chmel pivo pivovarnictví polyfenoly spektrometrie chromatografie HPLC kyselina ferulová detektor
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2007
Identifikátor:
5216
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2007
- Vedoucí: Ing. Pavel Valášek, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
TOBIÁŠ, Miroslav. Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení. Zlín, 2007. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení fenolických látek v pivu metodou HPLC
David Vaculík -
Analýza výčepního piva pomocí HPLC-ELSD a IC
Petra Vanduchová -
Separace a identifikace prenylovaných flavonoidů s využitím techniky HPLC/MS/MS
Lenka Kovaříková -
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Sebastian REICHEL -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Sledování obsahu biogenních aminů během výroby piva
Lucia Blšáková -
Vliv kmene pivovarských kvasinek na finální kvalitu piva
Ivana Nevrtalová