Ing. Miroslav TOBIÁŠ

Diplomová práce

Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení

Polyphenols of beer and their analyses
Anotace:
Tato práce je zaměřená na popis a stanovení polyfenolů ve vzorcích piva. Vzorky byly odebrány v různých fázích procesu výroby piva. Polyfenoly jsou stanovovány spektrometricky na přístroji Spekol 11 a vysokoúčinnou kapalinovou chromatograficky s UV detektorem. Metoda spektrometrická je hromadná a určuje polyfenoly celkově, metoda chromatografická je metoda selektivní a určuje konkrétní látky. Naměřené …více
Abstract:
The subject of this essay concerns the descriptions and analyses of polyphenols in beer. The samples were taken at different times during the brewing process . The polyphenols were analysed on the spectral colorimeter ``Spekol 11{\crqq} and with high pressure liquid chromatography (HPLC) with ultraviolet (UV) detector. The spectrometric mass method analyses the polyphenols as an entirety. The chromatographic …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2007
Identifikátor: 5216

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 13. 6. 2007
  • Vedoucí: Ing. Pavel Valášek, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

TOBIÁŠ, Miroslav. Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení. Zlín, 2007. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2007

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin