ALEs - rizikové látky v potravinách – Bc. Eliška Švachová
Bc. Eliška Švachová
Bakalářská práce
ALEs - rizikové látky v potravinách
Ales - hazardous substances in food
Anotace:
Bakalářská práce shrnuje v teoretické části poznatky o procesu lipoperoxidace při kterém vznikají ALEs, o jejich prekurzorech a jednotlivých látkách. Jsou zde identifikované potraviny, ve kterých se tyto látky vyskytují. Dále jsou zde popsány onemocnění, které jsou dávány do souvislosti s těmito látkami. V praktické části byly popsány výživové vzorce s ohledem na přívod ALEs a navržen teoretický model …víceAbstract:
The bachelor´s thesis summarizes the theory of knowledge about the process by which lipid peroxidation produced ALEs. Next speak about their precursors and about individual substances. These text also identify typical food in which those substances are present. Further described diseases that have been associated with these substances. The practical part of the thesis describes dietary patterns, with …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/o6ypm/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2016
- Vedoucí: Mgr. Bc. Tomáš Pruša
- Oponent: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Výživové zvyklosti hráček plážového volejbalu v přípravném a soutěžním období
Miroslava Dunárová -
Výživové zvyklosti výkonnostných športovcov v crossfite
Romana Gajdošová -
Výživové zvyklosti a pohybová aktivita letců
Jolana Honsová -
Výživové zvyklosti a analýza jídleníčků u vytrvalostních rekreačních běžkyň
Pavla ZÁVODNÁ -
Výživové zvyklosti u starších dětí s diabetes mellitus 1.typu
Markéta HOLÁ