Bc. Eliška Švachová

Bakalářská práce

ALEs - rizikové látky v potravinách

Ales - hazardous substances in food
Anotace:
Bakalářská práce shrnuje v teoretické části poznatky o procesu lipoperoxidace při kterém vznikají ALEs, o jejich prekurzorech a jednotlivých látkách. Jsou zde identifikované potraviny, ve kterých se tyto látky vyskytují. Dále jsou zde popsány onemocnění, které jsou dávány do souvislosti s těmito látkami. V praktické části byly popsány výživové vzorce s ohledem na přívod ALEs a navržen teoretický model …více
Abstract:
The bachelor´s thesis summarizes the theory of knowledge about the process by which lipid peroxidation produced ALEs. Next speak about their precursors and about individual substances. These text also identify typical food in which those substances are present. Further described diseases that have been associated with these substances. The practical part of the thesis describes dietary patterns, with …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2016
  • Vedoucí: Mgr. Bc. Tomáš Pruša
  • Oponent: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut