Jakostní ukazatele mléka při změně technologie dojení – Simona VOKŘÁLOVÁ
Simona VOKŘÁLOVÁ
Diplomová práce
Jakostní ukazatele mléka při změně technologie dojení
Quality idicators of change in milking technology
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo vyhodnocení vybraných jakostních ukazatelů při změně technologie dojení. V rámci pravidelných kontrol byly získány bazénové vzorky mléka při původním tradičním dojení a po zavedení robotizovaného dojení. U vzorků byly sledovány následující ukazatele: obsah tuku, obsah bílkovin, celkový počet mikroosganismů (CPM), počet somatických buněk (PSB), obsah tukuprosté sušiny (TPS …víceAbstract:
The aim of thesis was to analyze quality indicators of raw bulk milk close to change of milking technology. Data were derived from pool samples. The quality indicators are: fat content, protein content, total bacterial count (TBC), somatic cell count (SCC), freezing point, solids-not-fat content, urea and casein content.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2011
Identifikátor:
15061
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VOKŘÁLOVÁ, Simona. Jakostní ukazatele mléka při změně technologie dojení. Č. Bud., 2011. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Provozně podnikatelský obor
Práce na příbuzné téma
-
Popis a zhodnocení automatizace vybraných technologií používaných při dojení skotu
Tomáš Tesař -
Kvalita ovčího mléka a parametry, které ji ovlivňují
Emilie Macková -
Hygiena získávání mléka a jeho kvalita
Michaela Němcová -
Kvalita mléka a zdraví mléčné žlázy dojnic ve vybraném chovu
Anežka Raichová -
Hygienická kvalita mléka
Kateřina Holá -
Vliv robotizovaného dojení na produkci a kvalitu mléka
Veronika Houšková -
Porovnání kvality mléka dojnic dojených robotem a na klasické dojírně
Michaela Plotová -
Technická řešení pro měření nádoje a kvality dojeného mléka
Jiří HUCEK
Název
Vložil
Vloženo
Práva