Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti – Michaela Voborníková
Michaela Voborníková
Bachelor's thesis
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
The Gastronomic specification and Sensory Properties of wines typical for the Southern Moravia region
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na slováckou kulturu propojenou s tradicí podávání vína a jídla, slováckou historií a terrior této oblasti. Dále se zabývá stručně výrobou vína, která zahrnuje po sklizni révy vinné zpracování, fermentaci, školení vína a následné konečné lahvování vína. V další části naleznete chemické složení révy vinné a vína, a důležitou část tvoří nejvíce pěstované odrůdy v Slovácké …moreAbstract:
The bachelor's thesis focuses on Slovácko culture connected with the tradition of serving wine and food, history and terrior of this area. Furthermore, it is engaged in the production of wine, which includes, after harvesting the vine, wine processing, fermentation, wine training and subsequent final bottling of the wine. In the next section you will find the chemical composition of grapes and wine …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2021
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2021
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VOBORNÍKOVÁ, Michaela. \textit{Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/cd45gr/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Voborníková, Michaela. Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Výroba vína je umění - servírování je věda
Jan Pavlíček -
Víno a gastronomie
Petra KUČEROVÁ -
Charakteristika likérových vín, jejich výroba a uplatnění v gastronomii
Nikola Zapletalová -
Tvorba výukového modulu v rámci celoživotního vzdělávání v gastronomii Cesta vína z vinice na náš stůl
Ludmila Karasová -
Charakteristika vídeňské gastronomie
Veronika BORŽENSKÁ -
Analýza trhu vína v ČR
Anisa Nagina -
Víno jako součást kreativní gastronomie z hlediska analýzy vhodných kombinacích vín s pokrmy
Eva BARTÁČKOVÁ -
VÍNO, JEHO VÝZNAM A POUŽITÍ V GASTRONOMII
Radka Lukůvková