Michaela Voborníková

Bachelor's thesis

Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti

The Gastronomic specification and Sensory Properties of wines typical for the Southern Moravia region
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na slováckou kulturu propojenou s tradicí podávání vína a jídla, slováckou historií a terrior této oblasti. Dále se zabývá stručně výrobou vína, která zahrnuje po sklizni révy vinné zpracování, fermentaci, školení vína a následné konečné lahvování vína. V další části naleznete chemické složení révy vinné a vína, a důležitou část tvoří nejvíce pěstované odrůdy v Slovácké …more
Abstract:
The bachelor's thesis focuses on Slovácko culture connected with the tradition of serving wine and food, history and terrior of this area. Furthermore, it is engaged in the production of wine, which includes, after harvesting the vine, wine processing, fermentation, wine training and subsequent final bottling of the wine. In the next section you will find the chemical composition of grapes and wine …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2021

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2021
  • Supervisor: prof. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Voborníková, Michaela. Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy