Vliv úrovně prošlechtění vybraných živočišných druhů na histochemické charakteristiky svalových vláken – Ing. Nicole Lebedová
Ing. Nicole Lebedová
Disertační práce
Vliv úrovně prošlechtění vybraných živočišných druhů na histochemické charakteristiky svalových vláken
The effect of breeding intensity in different animal species on histochemical characteristics of muscle fibres
Anotace:
Předkládaná závěrečná práce zahrnuje dva tematické okruhy. Cílem prvního z nich bylo pomocí podrobnějších klasifikačních metod stanovit jednotlivé typy svalových vláken a objasnit vztah mezi histochemickými charakteristikami svalových vláken a kvalitou masa. Pro tyto účely byla zvolena imunohistochemická analýza v porovnání s metodou barvení pomocí adenosin trifosfatázy u dvou ekonomicky hodnotných …víceAbstract:
The thesis included two thematic areas. The aim of the first was to determine the individual types of muscle fibres using more detailed classification methods and thus better clarify the relationship between the histochemical characteristics of muscle fibres and meat quality. Immunohistochemical and adenosine triphosphatase staining was used to assess muscle fibre composition of two high-value muscles …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 12. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Roman Stupka, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LEBEDOVÁ, Nicole. \textit{Vliv úrovně prošlechtění vybraných živočišných druhů na histochemické charakteristiky svalových vláken}. Online. Disertační práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/cdp6wp/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůDoktorský studijní program / obor:
Zootechnika / Speciální zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa
Kristýna Najmanová -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Faktory ovlivňující kvalitu pštrosího masa
Jakub Havel -
Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček
Kateřina Romanská -
New view on the age-specificity of pig Cryptosporidium by species-specific primers for distinguishing Cryptosporidium suis and Cryptosporidium pig genotype II
Martina JENÍKOVÁ -
Activity of Dnmt3l gene in guinea pig oocytes
Laura ANDESSNER-ANGLEITNER
Název
Vložil
Vloženo
Práva