Clostridium botulinum v potravinách – Lenka Šetková
Lenka Šetková
Bakalářská práce
Clostridium botulinum v potravinách
Clostridium botulinum in food
Anotace:
Clostridium. botulinum je bakterie patřící do rodu Clostridium, který tradičně zahrnuje Gram pozitivní anaerobní bakterie schopné vytvářet spory. Rod Clostridium zahrnuje některé pro člověka patogenní bakterie. Nejtoxičtější z bakterií se nazývá C. botulinum a produkuje neurotoxin botulotoxin. Tento neurotoxin zahrnuje sedm typů botulotoxinů značenými A, B, C, D, E, F a G. Botulotoxiny způsobují rozvoj …víceAbstract:
Clostridium botulinum is bacteria in the genus of Clostridia. Traditionally they are Gram positive, anaerobic bacteria that are able to make spores. Genus Clostridium includes some for humans’ pathogenic bacteria. The most toxic bacteria from this genus is C. botulinum and it produces neurotoxin botulotoxin. This neurotoxin includes seven types of botulotoxins that are labelled A, B, C, D, E, F and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
- Oponent: Petra Škvorová, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Problematika znečištění ovzduší, zdravotní rizika a ochrana ovzduší z hlediska platné legislativy
Emilie Kratochvílová -
Ochrana spotřebitele a regulace marketingové komunikace na příkladu alkoholických nápojů
Anna DOLEJŠOVÁ -
Chirurgický kouř - zdravotní riziko na operačních sálech
Andrea POLÁKOVÁ -
Bezpečnost a ochrana zdraví při svařování
Petr Dušek -
Vespa velutina a Vespa mandarinia jako riziko pro chovy včel a pro člověka.
Roman NEVĚŘIL -
Zdravotní rizika z prošlých potravin a postoj českých spotřebitelů k plýtvání potravinami
Lenka ŠMÍDOVÁ -
Botulismus
Petr Stalmach -
Botulismus
Renáta Mazáčová
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses cebs4o cebs4o/2
23. 4. 2022