Kateřina Hyčarová
Bachelor's thesis
Ftaláty v potravinách
Phthalates in food
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo zjištěný metod, které se využívají pro stanovování ftalátů v potravinách. Tato práce se také zabývá obecnými vlastnostmi ftalátů, jejich regulací v obalových materiálech a jejich vlivu na lidský organismus. Dále se zde pojednává o dvou studiích a analýzách, které se tímto problémem zabývaly. V rámci těchto analýz byly připojeny i jejich výsledky a následné shrnutí.Abstract:
The aim of this thesis was to identify methods that are used to determinate phthalates in food. This thesis also deals with the general properties fo phthalates, their regulation in food packaging materials and their effects on human body. It also discusses two studies and analyzes that have addressed this issue. Within these analyzes, their results and summary were attached.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hyčarová, Kateřina. Ftaláty v potravinách. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Katalytická oxidace DEHP peroxidem vodíku
Jindřiška VYSKOČILOVÁ -
Ftaláty v balených potravinách a ich obaloch
Silvia Vaculčiaková -
Ftaláty v mase při tepelné úpravě sous-vide
Barbora Bartuňková -
Ftaláty v masných výrobcích v závislosti na době skladování a použitém obalu
Soňa Bogdanovičová