Využití palmového oleje v potravinářském průmyslu – Sabina Špičková
Sabina Špičková
Bakalářská práce
Využití palmového oleje v potravinářském průmyslu
Use of Palm Oil in the Food Industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá využitím palmového oleje v potravinářském průmyslu. Nejdříve se zaměřuje na obecnou charakteristiku, výskyt a pěstování palmy olejné a na negativní dopady pěstování palmy olejné jak na ekologii, tak z pohledu sociálního. Dále je zde popsána technologie výroby, jednotlivé kroky získávání palmového a palmojádrového oleje a následně jeho využití. Dále se zaměřuje na obsahové …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the use of palm oil in the food industry. At first, I focused on the general characteristics, occurrence and cultivation of oil palm and on the negative effects of oil palm cultivation both on the ecology and from a social point of view. Furthermore, the production technology, the individual steps of palm and palm kernel oil production and the subsequent use are described …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Magdalena Krejčíková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.
Jana Jašková -
Mastné kyseliny a jejich potenciál snižovat produkci metanu u přežvýkavců
Jana Kovářová -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Současné výzvy udržitelného rozvoje: Palma olejná z ekologického hlediska a využití palmového oleje v České republice.
Anna Hrubá -
Palmový olej jako kontroverzní indonéský fenomén: jeho cesta od pěstitele ke spotřebiteli
Karolína FALTUSOVÁ