Sabina Špičková

Bachelor's thesis

Využití palmového oleje v potravinářském průmyslu

Use of Palm Oil in the Food Industry
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá využitím palmového oleje v potravinářském průmyslu. Nejdříve se zaměřuje na obecnou charakteristiku, výskyt a pěstování palmy olejné a na negativní dopady pěstování palmy olejné jak na ekologii, tak z pohledu sociálního. Dále je zde popsána technologie výroby, jednotlivé kroky získávání palmového a palmojádrového oleje a následně jeho využití. Dále se zaměřuje na obsahové …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with the use of palm oil in the food industry. At first, I focused on the general characteristics, occurrence and cultivation of oil palm and on the negative effects of oil palm cultivation both on the ecology and from a social point of view. Furthermore, the production technology, the individual steps of palm and palm kernel oil production and the subsequent use are described …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2022
  • Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Reader: Magdalena Krejčíková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta