Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných produktech – Bc. Zuzana POSPÍŠILOVÁ
Bc. Zuzana POSPÍŠILOVÁ
Bakalářská práce
Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných produktech
Detection of spore-forming bacteria in the model sterilized foods
Anotace:
V bakalárské práci byla sledována prítomnost mikroorganismu ve vybraných vzorcích sterilovaných tavených sýru skladovaných pri ruzných teplotách a ve vzorcích sterilovaných hotových pokrmu. Práce byla zamerena na stanovení zejména sporulujících mikroorganismu, které by mohly prežít sterilacní záhrev. Stanovení byla provedena kultivacními metodami specifickými pro daný mikroorganismus. Bylo zjišteno …víceAbstract:
In the bachelor thesis there is monitored the presence of the microorganisms in the model samples of the sterilized processed cheese which were stored at different temperatures and in the samples of the sterilized meal ready-to-eat. This bachelor thesis is aimed at the determination of the spore-forming microorganisms which can survive the sterilize heat. The determinations were realized by the cultivation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2007
Identifikátor:
5421
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
POSPÍŠILOVÁ, Zuzana. Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných produktech. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 30. 05. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv dvouletého skladování na jakost tavených sýrů
Martina ZVONKOVÁ -
Vliv doby a teploty skladování na jakost sterilizovaných tavených sýrů
Lubomír ŠTĚPÁNEK -
\kur{Clostridium botulinum}
Kateřina Šestáková -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Aerobní sporulující bakterie v potravinách
Andrea Wagnerová -
Výskyt bakterií rodu Bacillus v potravinách
Štěpánka Rozkovcová -
Transkriptomická analýza bakterie Bacillus cereus
Petra Kubasová -
Detekce faktorů virulence u bakterií skupiny Bacillus cereus
Michaela Šebestová