Vlastnosti a zpracování klokaního masa – Veronika Kouřilová
Veronika Kouřilová
Bakalářská práce
Vlastnosti a zpracování klokaního masa
The properties and methods of processing kangaroo meat
Anotace:
Klokaní maso je vhodná alternativa pro zpestření jídelníčku. Díky nízkému obsahu tuku a vysokému obsahu bílkovin je klokaní maso hodnoceno jako maso dietní, je doporučováno pro zdravé stravování. Porážení spočívá v usmrcení klokana ve volné přírodě, a to jednou střelnou ránou, následuje vykrvení, eviscerace a transport mobilním chladicím vozem do zpracovatelského zařízení. V těchto zpracovatelských …víceAbstract:
Kangaroo meat is a suitable alternative to a diet diversification. Thanks to its low fat and high protein content is kangaroo meat considered as diet meat, and it is recommended for healthy eating. Slaughtering involves shooting a kangaroo in the wild, with one gunshot, subsequent bleeding, evisceration and transport by a mobile refrigeration truck to a processing plant. In these processing plants …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Influence of Microbiological Quality of Raw Milk on the Technological Parameters
Kamila Nováková -
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Antimicrobial activity and chemical composition of essential oils and extracts from Indian medicinal plants
Aishwarya Chaure -
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Chemical analysis of the essential oil of selected African plants
Abiodun Ogundele -
Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování
Michaela Kurková -
Zpracování kuřat na jatkách
Radka POŽÁRKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva