Michaela Kurková

Bakalářská práce

Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování

Meat Colour of Slaughter Animals in Processing Technology
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá změnou barvy masa v intravitální fázi, v postmortální fázi a v průběhu zpracování. Maso je bohatým zdrojem živin a jeho kvalitu ovlivňuje řada faktorů, na kterých závisí jeho nutriční, technologické a organoleptické vlastnosti. Člověk je během rozhodování o koupi a konzumaci produktu ovlivňován právě organoleptickými vlastnostmi, mezi které patří barva. Barva je nejpozorovanějším …více
Abstract:
Bachelor thesis is focused on changes of meat colour in intravital stage, postmortal stage and in processing technology. Meat is rich in nutrients and its quality is affected by series factors, on which is depending its nutritional, technological and organoleptic attributes. Consumer is influenced by organoleptic attributes like colour, that will decide if he is going to buy the meat or not. The colour …více
 

Klíčová slova

maso barva masa myoglobin
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Robert Gál, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kurková, Michaela. Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin