Veronika Kouřilová

Bachelor's thesis

Vlastnosti a zpracování klokaního masa

The properties and methods of processing kangaroo meat
Abstract:
Klokaní maso je vhodná alternativa pro zpestření jídelníčku. Díky nízkému obsahu tuku a vysokému obsahu bílkovin je klokaní maso hodnoceno jako maso dietní, je doporučováno pro zdravé stravování. Porážení spočívá v usmrcení klokana ve volné přírodě, a to jednou střelnou ránou, následuje vykrvení, eviscerace a transport mobilním chladicím vozem do zpracovatelského zařízení. V těchto zpracovatelských …more
Abstract:
Kangaroo meat is a suitable alternative to a diet diversification. Thanks to its low fat and high protein content is kangaroo meat considered as diet meat, and it is recommended for healthy eating. Slaughtering involves shooting a kangaroo in the wild, with one gunshot, subsequent bleeding, evisceration and transport by a mobile refrigeration truck to a processing plant. In these processing plants …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2016

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses chs49j chs49j/2
26/4/2016
Folders
Files
Halíčková, K.
26/4/2016
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.