Bc. Klára POLÁCHOVÁ
Bachelor's thesis
Význam rýže jako potraviny
Meaning rice like groceries
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na význam rýže jako potraviny v celosvětovém měřítku. Obsahuje základní charakteristiky rýže jako rostliny, její pěstování a technologické zpra-cování. Dále je popsána produkce, dovoz, vývoz, spotřeba rýže nejen ve světě, ale i v České republice. Práce se zabývá nutričními hodnotami rýže a její vazbou na lidskou vý-živu.Abstract:
The bachelor thesis is interested in meaning rice like groceries in worldwide kriteria. It includes basic characteristics rice like herbage, prosecution and technological proces-sing. In addition, it is described performance, supply, export, consumption rice not only abroad, but also in Czech republic. Work deal with nutritive value rice and her bindings to the health.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 6. 2007
Identifier:
5241
Thesis defence
- Date of defence: 29. 6. 2007
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
POLÁCHOVÁ, Klára. Význam rýže jako potraviny. Kroměříž, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 04. 06. 2007
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Zdravotní risk a zisk geneticky modifikované zlaté rýže
Kateřina KUČEROVÁ -
Pěstování geneticky modifikovaných plodin ve světě
Anna Neprašová -
The Effectiveness of GMO in Ensuring Food Security: The Role of USA
Kofi Mensah -
Zdravotní risk a zisk geneticky modifikované zlaté rýže
Kateřina KUČEROVÁ -
Aplikace výrobní strategie KAIZEN v prostředí ryze českých výrobních firem
Ivana Tichotová -
Obsah arsenu v rýži a ve výrobcích z rýže
Hana Pokorná -
Vliv spalování posklizňových zbytků rýže na zdraví obyvatel ve vybraných zemích jihovýchodní Asie (Myanmar, Thajsko a Vietnam)
Monika Musilová -
Zdravotní risk a zisk geneticky modifikované zlaté rýže
Kateřina KUČEROVÁ