Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce – Bc. Michal Kutňák
Bc. Michal Kutňák
Master's thesis
Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce
The Antimicrobial Activity of Extracts from Edible Flowers and Nontraditional Kinds of Fruit
Anotácia:
Cílem diplomové práce bylo připravit několika metodami alkoholové extrakty z jedlých květů a netradičních druhů ovoce. V první části absolventské práce jsou shrnuty teoretické poznatky o generativních orgánech rostlin a možnostech extrakce biologicky aktivních látek z rostlin. Druhá část se zabývá konkrétní přípravou alkoholových extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce a stanovením jejich …viacAbstract:
The aim of the thesis was to prepare several methods alcoholic extracts of edible flowers and nontraditional fruits. In the first part of the thesis summarizes the theoretical knowledge on generative organs of plants and possibilities of extraction of biologically active substances from plants. The second part deals with the preparation of alcoholic extracts of edible flowers and nontraditional fruits …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Zverejniť od: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kutňák, Michal. Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 28.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální účinky polykaprolaktonových nanomateriálů s impregnací rostlinnými extrakty
Kateřina Kodešová -
Antimikrobiální účinky rostlinných extraktů
Patrik Konderla -
Antimikrobiální účinky koncentrovaných hydrolátů získaných destilací rostlinných materiálů
Eliška Tesařová -
Přírodní látky a nové materiály s antimikrobiálními účinky
Pavlína HOZOVÁ -
Antimikrobiální účinky vybraných rostlinných extraktů
Petra MAŇÁSKOVÁ -
Potenciální antimikrobiální účinky vybraných přírodních látek
Hana MAŠKOVÁ -
Přírodní rostlinné látky a jejich potenciál zvyšovat antimikrobiální účinek konvenčních potravinářských konzervačních látek
Stanislav Rys -
Extrakce fotosyntetických pigmentů pomocí metody malých objemů
Veronika JAHODOVÁ