Bc. Adéla Sedláčková
Master's thesis
Možnosti analýzy hroznového oleje
Possibilities of grapeseed oil analysis
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou hroznového oleje. V teoretické části práce je popsána morfologická stavba révy vinné, hroznů a bobulí, a dále pak problematika samotného hroznového oleje, konkrétně jeho složení, výroba a využití. Poslední část literárního přehledu řeší možnosti analýzy hroznového oleje. Hlavní pozornost diplomové práce je věnována praktické části, která se zabývá chemickou a …moreAbstract:
The subject of this thesis is grapeseed oil solution. In theoretical part is described a morphological structure of grapevine, grapes, and berries. There is also characterized grapeseed oil solution particularly composition, production, and usage. The last part of literature review discusses possibilities of grapeseed oil analysis. The greatest emphasis of the thesis is dedicated to practical part …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Reader: Petr Otřísal, externi
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Analýza mastných kyselin v tucích a olejích
Petra Ondráčková -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Nitro-fatty acids as potential endogenous regulators of macrophage essential physiological functions.
Hana Vereščáková -
Analysis of hydroxy fatty acids using GC-EI-MS and HPLC-ESI-MS
Johannes GRAHAMMER -
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Analysis of fatty acids and volatile components of different types of edible insects
Dominique Cero -
Interaction of dietary fatty acids with endogenous inductors of apoptosis in the human colonic epithelial cells
Belma Skender