Možnosti analýzy hroznového oleje – Bc. Adéla Sedláčková
Bc. Adéla Sedláčková
Master's thesis
Možnosti analýzy hroznového oleje
Possibilities of grapeseed oil analysis
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá problematikou hroznového oleje. V teoretické části práce je popsána morfologická stavba révy vinné, hroznů a bobulí, a dále pak problematika samotného hroznového oleje, konkrétně jeho složení, výroba a využití. Poslední část literárního přehledu řeší možnosti analýzy hroznového oleje. Hlavní pozornost diplomové práce je věnována praktické části, která se zabývá chemickou a …viacAbstract:
The subject of this thesis is grapeseed oil solution. In theoretical part is described a morphological structure of grapevine, grapes, and berries. There is also characterized grapeseed oil solution particularly composition, production, and usage. The last part of literature review discusses possibilities of grapeseed oil analysis. The greatest emphasis of the thesis is dedicated to practical part …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2022
- Vedúci: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Petr Otřísal, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Analýza mastných kyselin v tucích a olejích
Petra Ondráčková -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Nitro-fatty acids as potential endogenous regulators of macrophage essential physiological functions.
Hana Vereščáková -
Analysis of hydroxy fatty acids using GC-EI-MS and HPLC-ESI-MS
Johannes GRAHAMMER -
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Analysis of fatty acids and volatile components of different types of edible insects
Dominique Cero -
Interaction of dietary fatty acids with endogenous inductors of apoptosis in the human colonic epithelial cells
Belma Skender