Přídavek mastichové gumy do modelových vzorků tavených sýrů. – Bc. Karla Bezděková
Bc. Karla Bezděková
Diplomová práce
Přídavek mastichové gumy do modelových vzorků tavených sýrů.
Addition of mastic gum in model samples of processed cheese
Anotace:
Cílem práce bylo zjistit vliv přidané mastichové gumy do modelových vzorků tavených sýrů během skladování, a to v průběhu dvou měsíců o teplotě 6?2 °C. S požadavky na stanovení cíle byly vyrobeny modelové vzorky tavených sýrů s přídavkem mastichové gumy o koncentraci 0,10 %, 0,25 %, 0,50 %, 0,75 % a 1,00 % (w/w). U všech vzorků se 1., 7., 14., 30. a 60. den sledovaly hodnoty pH, obsah sušiny a reologické …víceAbstract:
The aim of the work was to determine the effect of added masti gum on model samples of processed cheeses during storage during 60 days at 6 ? 2 ° C. With the goal-setting requi-rements, model samples of processed cheeses were made with the addition of a mastic gum of 0,10 %, 0,25 %, 0,50 %, 0, 75 % and 1,00 % (w/w). All samples were monitored on day 1, 7, 14, 30 and 60 for pH, dry matter and rheological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bezděková, Karla. Přídavek mastichové gumy do modelových vzorků tavených sýrů.. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů
Markéta HAVRANOVÁ -
Vybrané faktory ovlivňující texturní vlastnosti analogů tavených sýrů
Zuzana Hanáková -
Vliv procesu homogenizace na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Milan Sýkora -
Průmyslové Skladování Chemikálií: BOZP a požární ochrana při skladování chemických látek v průmyslu
Filip Kocián -
Skladování kryokonzervovaných autologních buněčných produktů
Tereza Vamberová -
Analýza bezpečnostních rizik v oblasti skladování a distribuce pohonných hmot v Armádě České republiky
Jan Vokněr -
Komparace metod řízení zásob za účelem minimalizace celkových nákladů na skladování a doplňování zásob v podmínkách podniků působících v zemědělství
Lucie Ouředníková -
Implementace Průmysl 4.0/digitalizace v logistických systémech (v nákupu, zásobování, skladování, distribuci, obchodě) v praxi podniku
Eva Hajná