Potravinová aditiva a jejich toxicita – Eva VAVERKOVÁ
Eva VAVERKOVÁ
Bakalářská práce
Potravinová aditiva a jejich toxicita
Food additives and their toxicity
Anotace:
Práce se zaměřuje na rozdělení a popis potravinových aditiv a zdravotní hodnocení vybraných zástupců, dále na bezpečnostní opatření v oblasti potravinových aditiv (NOAEL, ADI), testování toxicity potravinových aditiv a legislativu regulující používání aditiv v potravinách.Abstract:
Bachelor´s thesis contains classification and description of additives, while attention is focused on the health assessment of selected additives. The next part contains information on safety precaution (NOAEL, ADI) and food additives testing and legislative previsions regulating the use of additives in food.Klíčová slova
testování toxicityKlíčová slova
Potravinová aditivaKlíčová slova
NOAELKlíčová slova
ADI
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 6. 2009
Identifikátor:
http://dspace.ujep.cz/dspace/handle/123456789/4655
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2009
- Vedoucí: RNDr. Vlastimil Dohnal
- Oponent: Ing. Lucie Pavlíková, Ph.D., MRCVS
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Přírodovědecká fakultahttp://arl.ujep.cz/
Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program:
Chemie
Práce na příbuzné téma
-
Sledování výskytu patogenních mikroorganismů v potravinovém odpadu po přídavku různých aditiv
Lenka Tomková -
Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití
Kristýna Steiningerová -
Vybraná aditiva ve stravě dětí školního věku a tvorba výukového materiálu Chemie ve výživě
Jitka Poláchová -
L-carnitin jako aditivum potravinových doplňků
Zuzana NOHÁLOVÁ -
Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí
Jana KLEPÁČOVÁ -
Aditiva v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Markéta BÁRTOVÁ