Eva VAVERKOVÁ

Bakalářská práce

Potravinová aditiva a jejich toxicita

Food additives and their toxicity
Anotace:
Práce se zaměřuje na rozdělení a popis potravinových aditiv a zdravotní hodnocení vybraných zástupců, dále na bezpečnostní opatření v oblasti potravinových aditiv (NOAEL, ADI), testování toxicity potravinových aditiv a legislativu regulující používání aditiv v potravinách.
Abstract:
Bachelor´s thesis contains classification and description of additives, while attention is focused on the health assessment of selected additives. The next part contains information on safety precaution (NOAEL, ADI) and food additives testing and legislative previsions regulating the use of additives in food.
 

Klíčová slova

testování toxicity

Klíčová slova

Potravinová aditiva

Klíčová slova

NOAEL

Klíčová slova

legislativa potravinových aditiv

Klíčová slova

ADI
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 6. 2009

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 9. 2009
  • Vedoucí: RNDr. Vlastimil Dohnal
  • Oponent: Ing. Lucie Pavlíková, Ph.D., MRCVS

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Přírodovědecká fakulta
http://arl.ujep.cz/