Bc. Denisa Vanišová

Bakalářská práce

Změny obsahu probiotických bakterií během skladování vybraných mléčných výrobků

Changes in the content of probiotic bacteria during the storage of selected dairy products
Anotace:
Teoretická část bakalářské práce se zabývá shrnutím literatury o probiotických mikroorganismech. Popisuje, jakými mechanismy modulují zdraví hostitele a jak mohou být využity v prevenci a léčbě různých onemocnění. Zaměřuje se na to, jaké faktory při výrobě a skladování ovlivňují životaschopnost probiotik ve fermentovaných mléčných výrobcích, a jakými metodami může být jejich životaschopnost zvýšena …více
Abstract:
The theoretical part of this bachelor theses contains a summary of literature on pro-biotic microorganisms. It describes the mechanisms of action by which probiotics modulate health of the host and how they can be used in prevention and treatment of various diseases. It further focuses on which factors during production and storage affect the viability of probiotics in fermented dairy products and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2021
  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Krsek, CSc.
  • Oponent: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta