Změny obsahu probiotických bakterií během skladování vybraných mléčných výrobků – Bc. Denisa Vanišová
Bc. Denisa Vanišová
Bakalářská práce
Změny obsahu probiotických bakterií během skladování vybraných mléčných výrobků
Changes in the content of probiotic bacteria during the storage of selected dairy products
Anotace:
Teoretická část bakalářské práce se zabývá shrnutím literatury o probiotických mikroorganismech. Popisuje, jakými mechanismy modulují zdraví hostitele a jak mohou být využity v prevenci a léčbě různých onemocnění. Zaměřuje se na to, jaké faktory při výrobě a skladování ovlivňují životaschopnost probiotik ve fermentovaných mléčných výrobcích, a jakými metodami může být jejich životaschopnost zvýšena …víceAbstract:
The theoretical part of this bachelor theses contains a summary of literature on pro-biotic microorganisms. It describes the mechanisms of action by which probiotics modulate health of the host and how they can be used in prevention and treatment of various diseases. It further focuses on which factors during production and storage affect the viability of probiotics in fermented dairy products and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2021
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/atagc/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2021
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Krsek, CSc.
- Oponent: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Obsah polyfenolů v pivu a jeho koloidní stabilita v závislosti na množství stabilizačního prostředku
Iveta Černošková -
Stabilita emulzí O/V v prítomnosti neionogenních surfaktantů
Lenka HRDOVÁ -
Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby
Jan BEDRNÍČEK