Hodnocení vybraných vlastností bezlepkových mouk s přídavkem jedlého hmyzu – Bc. Veronika Ševčíková
Bc. Veronika Ševčíková
Diplomová práce
Hodnocení vybraných vlastností bezlepkových mouk s přídavkem jedlého hmyzu
Evaluation of selected properties of gluten-free flours with the addition of edible insects
Anotace:
Celiakie je jednou z nejčastějších střevních malabsorpčních onemocnění u člověka a jediná léčebná metoda je striktní dodržování bezlepkové diety. Proto se tato práce zaměřuje na fortifikaci kynutých bezlepkových těst jedlým hmyzem (Tenebrio molitor). Experimenty byly provedeny pomocí experimentální metody elektronického nosu a soustavy termodynamických systémů. Z výsledků práce vyplívá, že přídavek …víceAbstract:
Celiac disease is one of the most often human intestinal malabsorption disorders. In this case, the only treatment is very strict gluten free diet. This is the main reason, why this thesis focuses on fortification of gluten free sourdoughs by edible insects (Tenebrio molitor). The experiments were performed using the experimental method of electronic nose and thermodynamic systems. The results of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ševčíková, Veronika. Hodnocení vybraných vlastností bezlepkových mouk s přídavkem jedlého hmyzu. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Fortifikace pizza těst jedlým hmyzem
Debora Plánková -
Fortifikace pšeničného pečiva moučkou z Nauphoeta cinerea
Žaneta Žáková -
Hodnocení vybraných vlastností netradičních těst s přídavkem jedlého hmyzu
Andrea Mičánková