Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků – Kateřina Havlová
Kateřina Havlová
Master's thesis
Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků
Plant antioxidants as an alternative to prolong the shelf life of meat products
Abstract:
Diplomová práce pojednává o oxidačních procesech probíhajících v potravinách se zaměřením na masné výrobky. Dále pak o následném možném vyžití rostlinných aditiv, které omezují oxidaci lipidů a způsoby stanovení antioxidační aktivity. V praktické části byla sledována antioxidační aktivita extraktu ze zeleného čaje se 60% zastoupením katechinu v paštice. Potvrzení antioxidační aktivity bylo provedeno …moreAbstract:
This graduation thesis is about oxidation processes in food with focus on meat products. Than it deals about future possible using of plant supplements witch reduce oxidation of lipids and ways of antioxidant activity. In the practice part an antioxidant activity of green tea with 60 % representation of catechins in pate was watched. The confirmation of antioxidant activity was made in vitro by DPPPH …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Reader: Jan Pánek, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HAVLOVÁ, Kateřina. \textit{Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/cqrn1v/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Bylinné čaje a jejich antioxidanty
Ladislava Ilčíková -
Antioxidanty v bylinných čajích
Eva Musilová -
Antioxidanty ve výživě lidí
Romana Nemcová -
Izolace, identifikace a biologická aktivita obsahových látek druhů rodu Coleus
Sabína Jurkaninová -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Aktivita antioxidačních mechanismů u vybraných kmenů řas ovlivněných zamrzáním
Robert Zunt -
Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití
Kristýna Steiningerová -
Rostlinné silice jako potenciální aditiva pro konzervaci kančích inseminačních dávek
Adéla Koštířová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights