Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků – Kateřina Havlová
Kateřina Havlová
Diplomová práce
Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků
Plant antioxidants as an alternative to prolong the shelf life of meat products
Anotace:
Diplomová práce pojednává o oxidačních procesech probíhajících v potravinách se zaměřením na masné výrobky. Dále pak o následném možném vyžití rostlinných aditiv, které omezují oxidaci lipidů a způsoby stanovení antioxidační aktivity. V praktické části byla sledována antioxidační aktivita extraktu ze zeleného čaje se 60% zastoupením katechinu v paštice. Potvrzení antioxidační aktivity bylo provedeno …víceAbstract:
This graduation thesis is about oxidation processes in food with focus on meat products. Than it deals about future possible using of plant supplements witch reduce oxidation of lipids and ways of antioxidant activity. In the practice part an antioxidant activity of green tea with 60 % representation of catechins in pate was watched. The confirmation of antioxidant activity was made in vitro by DPPPH …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Oponent: Jan Pánek, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HAVLOVÁ, Kateřina. \textit{Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/cqrn1v/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Bylinné čaje a jejich antioxidanty
Ladislava Ilčíková -
Antioxidanty v bylinných čajích
Eva Musilová -
Antioxidanty ve výživě lidí
Romana Nemcová -
Izolace, identifikace a biologická aktivita obsahových látek druhů rodu Coleus
Sabína Jurkaninová -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Aktivita antioxidačních mechanismů u vybraných kmenů řas ovlivněných zamrzáním
Robert Zunt -
Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití
Kristýna Steiningerová -
Rostlinné silice jako potenciální aditiva pro konzervaci kančích inseminačních dávek
Adéla Koštířová
Název
Vložil
Vloženo
Práva