Mgr. Veronika Ondruchová

Diplomová práce

Dvojí kvalita potravin

Dual Quality of Foodstuff
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává o problematice dvojí kvality zboží, a to zejména ve světle novely směrnice Evropského parlamentu a Rady 2005/29/ES, o nekalých obchodních praktikách vůči spotřebitelům na vnitřním trhu. Stěžejním obsahem je podrobný rozbor problematických částí nově přidaného článku této směrnice, který dvojí kvalitu zakazuje, včetně výkladu výjimek (oprávněných a objektivních faktorů …více
Abstract:
This thesis deals with the issue of Dual Quality of Goods, especially in the light of the amendment of the Directive 2005/29/EC of the European Parliament and Council, concerning unfair business-to-consumer commercial practices in the internal market. The core content is a detailed analysis of problematic parts of the newly added point in the article of this Directive, which prohibits dual quality …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 16. 6. 2020
  • Vedoucí: doc. JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
  • Oponent: doc. JUDr. Josef Kotásek, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Právnická fakulta

Masarykova univerzita

Právnická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Právo a právní věda / Právo