Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře – Bc. Kamila Řehůřková
Bc. Kamila Řehůřková
Diplomová práce
Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře
Comparison of quality parameters of Gothaj salami depending on the recipe
Anotace:
Spotřebitelé v České republice přijímají velké množství soli z potravin, proto je snaha snížit její obsah i v masných výrobcích. Předmětem diplomové práce bylo zkoumat rozdíly ve smyslovém hodnocení krájeného měkkého salámu (Gothajský salám) vyráběného podle různých receptů. Tento typ masného výrobku je známý především pro starší generaci spotřebitelů, takže cílem bylo zjistit rozdíly ve vnímání různých …víceAbstract:
Consumers in Czech Republic have high income of salt from food, therefore, there are efforts to reduce its content in meat products. The subject of this work was to examine differences in sensory evaluation of sliced cooked salami (Gothajský salám), manufactured according to various recipes. This type of meat product is well known primarly to the older generation of consumers, so the aim was to find …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Co víme o glutamátu sodném ?
Ivana Baranová -
Porovnání vybraných jakostních charakteristik Gothajského salámu v závislosti na obsahu soli
Ladislava Ilčíková -
Vplyv znižovania obsahu soli na technologickú, hygienickú a senzorickú akosť mletých mäsových výrobkov
Klaudia Kertysová -
Porovnání vybraných jakostních charakteristik Gothajského salámu v závislosti na obsahu soli
Ladislava Ilčíková -
Porovnání vybraných masných výrobků se sníženým obsahem soli
Lukáš Straňák -
Porovnání jakostních parametrů salámu Vysočina v závislosti na obsahu soli
Dagmar Pavelková -
Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích
Tereza KŘIVÁKOVÁ