Nikola Horká

Bachelor's thesis

Vakuování potravin a Sous vide technologie v gastronomii

Vacuum-Packed Food and Sous Vide Technology in Gastronomy
Abstract:
Cílem práce bylo popsání metody balení potravin vakuováním a metody sous vide. V práci jsou popsány základní principy balení potravin pomocí sníženého obsahu kyslíku a základní technologie využívané při této metodě. Druhá část práce je zaměřena na kulinární úpravu potravin metod sous vide. Práce se zaměřuje na základní principy a využitelnost metody, pomalého vaření při nízkých teplotách, na poli gastronomických …more
Abstract:
The aim of the bachelor thesis was to describe the method of packaging food by vacuum and sous vide methods. The paper describes the basic principles of food packaging with reduced oxygen content and the basic technology used in this method. The second part of the thesis is focused on culinary treatment of sous vide food methods. The work focuses on the basic principles and usability of the method …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Horká, Nikola. Vakuování potravin a Sous vide technologie v gastronomii. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy