Vakuování potravin a Sous vide technologie v gastronomii – Nikola Horká
Nikola Horká
Bachelor's thesis
Vakuování potravin a Sous vide technologie v gastronomii
Vacuum-Packed Food and Sous Vide Technology in Gastronomy
Abstract:
Cílem práce bylo popsání metody balení potravin vakuováním a metody sous vide. V práci jsou popsány základní principy balení potravin pomocí sníženého obsahu kyslíku a základní technologie využívané při této metodě. Druhá část práce je zaměřena na kulinární úpravu potravin metod sous vide. Práce se zaměřuje na základní principy a využitelnost metody, pomalého vaření při nízkých teplotách, na poli gastronomických …moreAbstract:
The aim of the bachelor thesis was to describe the method of packaging food by vacuum and sous vide methods. The paper describes the basic principles of food packaging with reduced oxygen content and the basic technology used in this method. The second part of the thesis is focused on culinary treatment of sous vide food methods. The work focuses on the basic principles and usability of the method …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2019
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Horká, Nikola. Vakuování potravin a Sous vide technologie v gastronomii. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Metoda Sous vide jako technologie pro dynamickou přípravu potravin
David Hlava -
Způsoby tepelné úpravy masa se zaměřením na úpravu metodou sous-vide
Anna Bartošíková -
Gastronomická technika Sous-vide a její mikrobiologické aspekty
Klára Pištorová -
Ftaláty v mase při tepelné úpravě sous-vide
Barbora Bartuňková -
Vakuování potravin a sous vide technologie v gastronomii
Nikola Horká -
Vakuování potravin a sous vide technologie v gastronomii
Nikola Horká -
Vakuování potravin a sous vide technologie v gastronomii
Nikola Horká -
TECHNOLOGIE VAKUOVÁNÍ POTRAVIN A SOUS VIDE V GASTRONOMII
Veronika Prudilová