Bc. Petra Kášková
Bachelor's thesis
Analýza vitaminu C v potravinách
Vitamin C analysis in foodstuffs
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na popis kyseliny askorbové, jinak nazývané vitamin C. Úvodní část práce se zabývá převážně antioxidačními vlastnostmi kyseliny askorbové, jejími prospěšnými účinky na organismus i aspekty spojenými s jejím nedostatkem. Hlavním problémem při nedostatku vitaminu C je nemoc nazývána kurděje, o které se tato práce zmiňuje, poskytuje informace o jejím prvním výskytu a příznacích …moreAbstract:
Bachelor thesis is focused on descrtiption of ascorbic acid, also known as vitamin C. Main focus of the introduction is about antioxidant properties of ascorbic acid and it´s beneficial effects on organism as much as it?s aspects linked with shortage. The major issue of deficit is disease called scurvy, which is further mentioned in this thesis, it provides information about first occurrence and symptoms …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 6. 2010
Thesis defence
- Date of defence: 1. 9. 2010
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kášková, Petra. Analýza vitaminu C v potravinách. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Stanovení vybraných antioxidantů (kyselina askorbová, kyselina močová) v seminální plazmě
Petra Drábková -
Vitamin C z pohledu nutričního terapeuta
Adriana Navrátilová -
Vitamin C u dětí mladšího školního věku
Jiří PIMEK -
Změny obsahu vitaminu C v ve vybraných plodinách vlivem tepelných úprav.
Karolína Nováková -
Biodostupnost vitamínu C z různých zdrojů
Lucie Gabrhelová -
Vitamín C v potravinách
Iveta Królikowská -
Změny obsahu vitaminu C ve vybraných plodinách čeledi Solanaceae vlivem tepelných úprav.
Karolína Novotná -
Stanovení vitaminu C v doplňcích stravy
Oleksandra Ovchynnikova