Bc. Petra Kášková

Bachelor's thesis

Analýza vitaminu C v potravinách

Vitamin C analysis in foodstuffs
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na popis kyseliny askorbové, jinak nazývané vitamin C. Úvodní část práce se zabývá převážně antioxidačními vlastnostmi kyseliny askorbové, jejími prospěšnými účinky na organismus i aspekty spojenými s jejím nedostatkem. Hlavním problémem při nedostatku vitaminu C je nemoc nazývána kurděje, o které se tato práce zmiňuje, poskytuje informace o jejím prvním výskytu a příznacích …more
Abstract:
Bachelor thesis is focused on descrtiption of ascorbic acid, also known as vitamin C. Main focus of the introduction is about antioxidant properties of ascorbic acid and it´s beneficial effects on organism as much as it?s aspects linked with shortage. The major issue of deficit is disease called scurvy, which is further mentioned in this thesis, it provides information about first occurrence and symptoms …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 6. 2010

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 9. 2010
  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kášková, Petra. Analýza vitaminu C v potravinách. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs