Analýza vitaminu C v potravinách – Bc. Petra Kášková
Bc. Petra Kášková
Bakalářská práce
Analýza vitaminu C v potravinách
Vitamin C analysis in foodstuffs
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na popis kyseliny askorbové, jinak nazývané vitamin C. Úvodní část práce se zabývá převážně antioxidačními vlastnostmi kyseliny askorbové, jejími prospěšnými účinky na organismus i aspekty spojenými s jejím nedostatkem. Hlavním problémem při nedostatku vitaminu C je nemoc nazývána kurděje, o které se tato práce zmiňuje, poskytuje informace o jejím prvním výskytu a příznacích …víceAbstract:
Bachelor thesis is focused on descrtiption of ascorbic acid, also known as vitamin C. Main focus of the introduction is about antioxidant properties of ascorbic acid and it´s beneficial effects on organism as much as it?s aspects linked with shortage. The major issue of deficit is disease called scurvy, which is further mentioned in this thesis, it provides information about first occurrence and symptoms …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 9. 2010
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kášková, Petra. Analýza vitaminu C v potravinách. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení vybraných antioxidantů (kyselina askorbová, kyselina močová) v seminální plazmě
Petra Drábková -
Vitamin C z pohledu nutričního terapeuta
Adriana Navrátilová -
Změny obsahu vitaminu C v ve vybraných plodinách vlivem tepelných úprav.
Karolína Nováková -
Změny obsahu vitaminu C v zelenině dodávané do školní jídelny v průběhu roku
Viktor Valenta -
Biodostupnost vitamínu C z různých zdrojů
Lucie Gabrhelová -
Vitamín C v potravinách
Iveta Królikowská