Lakázové amperometrické biosenzory založené na elektrochemicky deponovaných polymerech s volnou formylovou skupinou – Bc. Jasmína Minasjanová
Bc. Jasmína Minasjanová
Master's thesis
Lakázové amperometrické biosenzory založené na elektrochemicky deponovaných polymerech s volnou formylovou skupinou
Laccase amperometric biosensors based on electrochemically deposited polymers with the free formyl group
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na imobilizaci enzymu lakázy prostřednictvím tvorby Schiffových bází na elektrochemicky deponované vodivé polymery, které jsou funkcionováné karbonylovou skupinou. Vanilin, 4-hydroxybenzaldehyd a trans cinnamaldehyd byly záměrně vybrány jako možné monomery k elektropolymeraci, jenž se prováděla cyklickou voltametrií o padesáti cyklech. Výsledky získané průtočnou injekční …viacAbstract:
The diploma thesis is focused on the immobilization of the laccase enzyme through the formation of Schiff bases on electrochemically deposited conductive polymers that are functionalized by a carbonyl group. Vanillin, 4-hydroxybenzaldehyde and trans cinnamaldehyde were deliberately selected as possible monomers for electropolymerization, which was performed using cyclic voltammetry of fifty cycles …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2023
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Milan Sýs, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MINASJANOVÁ, Jasmína. \textit{Lakázové amperometrické biosenzory založené na elektrochemicky deponovaných polymerech s volnou formylovou skupinou}. Online. Diplomová práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/crt4tc/.
Jak správně citovat práci
Minasjanová, Jasmína. Lakázové amperometrické biosenzory založené na elektrochemicky deponovaných polymerech s volnou formylovou skupinou. Pardubice, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs