Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování – Martin Kičmer
Martin Kičmer
Bakalářská práce
Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování
Creating the plant food nutritional value database regarding their changes during processing and storage.
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během kulinárních úprav a skladování. V teoretické části práce jsou shrnuty základní informace o charakteristice, dělení, spotřebě a nutričních hodnotách ovoce a zeleniny. Následně jsou uvedeny základní informace o skladování a kulinárních a technologických úpravách. Praktická …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to create a database of nutritional values of foods of plant origin with regards to their changes during culinary processing and storage. The theoretical part of the thesis summarizes basic information about the characteristics, distribution, consumption and nutritional values of fruits and vegetables. Subsequently, basic information on storage, culinary and technological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KIČMER, Martin. \textit{Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/ct47xp/.
Jak správně citovat práci
Kičmer, Martin. Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová -
Nuriční hodnota vybraných druhů masa
Tereza Košťálová -
NUTRIČNÍ HODNOTA PEPŘE ČERNÉHO A BÍLÉHO
Patrik Toman -
Technologická hodnota vajec slepic nosného typu v závislosti na jejich věku
Dita Špringerová -
Údržnost a nutriční hodnota rýže
Lukáš Snopek -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská