Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování – Martin Kičmer
Martin Kičmer
Bachelor's thesis
Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování
Creating the plant food nutritional value database regarding their changes during processing and storage.
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během kulinárních úprav a skladování. V teoretické části práce jsou shrnuty základní informace o charakteristice, dělení, spotřebě a nutričních hodnotách ovoce a zeleniny. Následně jsou uvedeny základní informace o skladování a kulinárních a technologických úpravách. Praktická …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to create a database of nutritional values of foods of plant origin with regards to their changes during culinary processing and storage. The theoretical part of the thesis summarizes basic information about the characteristics, distribution, consumption and nutritional values of fruits and vegetables. Subsequently, basic information on storage, culinary and technological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KIČMER, Martin. \textit{Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/ct47xp/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kičmer, Martin. Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Technologie a hodnocení potravin / Food Technology
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová -
Nuriční hodnota vybraných druhů masa
Tereza Košťálová -
NUTRIČNÍ HODNOTA PEPŘE ČERNÉHO A BÍLÉHO
Patrik Toman -
Technologická hodnota vajec slepic nosného typu v závislosti na jejich věku
Dita Špringerová -
Údržnost a nutriční hodnota rýže
Lukáš Snopek -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská