Využití nukleární magnetické rezonance v sýrařském odvětví – Adéla Bozděchová
Adéla Bozděchová
Bachelor's thesis
Využití nukleární magnetické rezonance v sýrařském odvětví
Use of Nuclear Magnetic Resonance in the Cheese Industry
Abstract:
Sýry jsou na trhu velmi oblíbenou a vyhledávanou potravinou, proto výrobci usilují o zajištění jejich vysoké kvality. V současné době je snaha využívat ke kontrole kvality analytické metody, které jsou méně časově nenáročné. Mezi tyto metody patří i nukleární magnetická rezonance. Nukleární magnetická rezonance poskytuje detailní informace o struktuře a dynamických vlastnostech organických i anorganických …moreAbstract:
Cheese is a very popular and sought-after food on the market, so producers strive to ensure its high quality. There is now an effort to use analytical methods for quality control that are less time-consuming. These methods include nuclear magnetic resonance imaging. Nuclear magnetic resonance provides detailed information on the structure and dynamic properties of organic and inorganic substances and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BOZDĚCHOVÁ, Adéla. \textit{Využití nukleární magnetické rezonance v~sýrařském odvětví}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/ctautb/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Faktory ovlivňující enzymatické srážení mléka
Irena Stašková -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Přiřazení NMR spekter dimerizační domény regulační podjednotky RII cAMP dependentní proteinkinasy
Zuzana Janáčková -
Možnosti využití průtokového bioreaktoru pro kontrolu homeostáze vnitrobuněčného prostředí a metabolického stavu buňky v průběhu in-cell NMR experimentu
Šárka Kargerová -
Computational and NMR characterization of intrinsically disordered protein regions
Vojtěch Zapletal -
Characterization of non-B DNA structures using NMR spectroscopy
Ilektra-Chara Giassa -
Charakterizace nukleových kyselin v komplexním prostředí živých buněk pomocí in-cell NMR spektroskopie
Michaela Krafčíková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights