Porovnání obsahu hořkých kyselin v chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele – Bc. Karolína Ertlová
Bc. Karolína Ertlová
Diplomová práce
Porovnání obsahu hořkých kyselin v chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele
Comparison of bitter acids contents in hop pellets from miscellaneous hop varieties
Anotace:
α a β hořké kyseliny obsažené chmelu a chmelových produktech a jejich obsah významně ovlivňují kvalitu chmele zejména z pivovarnického hlediska. Při výrobě piva mají nezastupitelnou funkci zejména z důvodu nezaměnitelné hořké chuti, kterou nápoji dodávají. Na obsahu hořkých kyselin v chmelu a chmelových produktech se podílí několik faktorů. Významnými faktory, které mohou ovlivňovat kvalitu chmele …víceAbstract:
α a β acids included in hop and hop products have a significant impact on hop quality especially from the brewing point of view. In the beer production, the bitter acids have an irreplaceble function due to their bitter taste supplied to the bewerage. There are many factors contributing to the bitter acids content in hop and hop products. Storage method (temperature, humidity, light and air access …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
- Oponent: Pavel Procházka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ERTLOVÁ, Karolína. \textit{Porovnání obsahu hořkých kyselin v~chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/cw93w4/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Stabilizace iso-α-hořkých kyselin katalytickou hydrogenací
David Maxa -
Porovnání analytických metod pro stanovení hořkých kyselin v chmelových produktech
Petr Kolář -
Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu
Přemysl Chmelař -
Porovnání analytických metod stanovení obsahu hořkých kyselin ve chmelu (Humulus lupulus; Cannabaceae)
Václav Žatecký -
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince
Martina Joklíková -
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce
Monika Kadrmasová -
Porovnání analytických metod stanovení obsahu hořkých kyselin ve chmelu (Humulus lupulus; Cannabaceae)
Václav Žatecký -
Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu
Přemysl Chmelař
Název
Vložil
Vloženo
Práva