Porovnání obsahu hořkých kyselin v chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele – Bc. Karolína Ertlová
Bc. Karolína Ertlová
Master's thesis
Porovnání obsahu hořkých kyselin v chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele
Comparison of bitter acids contents in hop pellets from miscellaneous hop varieties
Abstract:
α a β hořké kyseliny obsažené chmelu a chmelových produktech a jejich obsah významně ovlivňují kvalitu chmele zejména z pivovarnického hlediska. Při výrobě piva mají nezastupitelnou funkci zejména z důvodu nezaměnitelné hořké chuti, kterou nápoji dodávají. Na obsahu hořkých kyselin v chmelu a chmelových produktech se podílí několik faktorů. Významnými faktory, které mohou ovlivňovat kvalitu chmele …moreAbstract:
α a β acids included in hop and hop products have a significant impact on hop quality especially from the brewing point of view. In the beer production, the bitter acids have an irreplaceble function due to their bitter taste supplied to the bewerage. There are many factors contributing to the bitter acids content in hop and hop products. Storage method (temperature, humidity, light and air access …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
- Reader: Pavel Procházka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ERTLOVÁ, Karolína. \textit{Porovnání obsahu hořkých kyselin v~chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/cw93w4/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Stabilizace iso-α-hořkých kyselin katalytickou hydrogenací
David Maxa -
Porovnání analytických metod pro stanovení hořkých kyselin v chmelových produktech
Petr Kolář -
Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu
Přemysl Chmelař -
Porovnání analytických metod stanovení obsahu hořkých kyselin ve chmelu (Humulus lupulus; Cannabaceae)
Václav Žatecký -
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince
Martina Joklíková -
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce
Monika Kadrmasová -
Porovnání analytických metod stanovení obsahu hořkých kyselin ve chmelu (Humulus lupulus; Cannabaceae)
Václav Žatecký -
Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu
Přemysl Chmelař
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights