Bc. Karolína Ertlová

Diplomová práce

Porovnání obsahu hořkých kyselin v chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele

Comparison of bitter acids contents in hop pellets from miscellaneous hop varieties
Anotace:
α a β hořké kyseliny obsažené chmelu a chmelových produktech a jejich obsah významně ovlivňují kvalitu chmele zejména z pivovarnického hlediska. Při výrobě piva mají nezastupitelnou funkci zejména z důvodu nezaměnitelné hořké chuti, kterou nápoji dodávají. Na obsahu hořkých kyselin v chmelu a chmelových produktech se podílí několik faktorů. Významnými faktory, které mohou ovlivňovat kvalitu chmele …více
Abstract:
α a β acids included in hop and hop products have a significant impact on hop quality especially from the brewing point of view. In the beer production, the bitter acids have an irreplaceble function due to their bitter taste supplied to the bewerage. There are many factors contributing to the bitter acids content in hop and hop products. Storage method (temperature, humidity, light and air access …více
 

Klíčová slova

chmel hořké kyseliny HPLC

Keywords

hop bitter acids HPLC
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
  • Oponent: Pavel Procházka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses cw93w4 cw93w4/2
14. 4. 2019
Složky
Soubory
Mach, J.
14. 4. 2019
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.