Vliv laktační periody, krmení a způsobu chovu na obsah nutričních látek v kobylím mléce – MSc. Ganzorig TSOGTBAATAR
MSc. Ganzorig TSOGTBAATAR
Doctoral thesis
Vliv laktační periody, krmení a způsobu chovu na obsah nutričních látek v kobylím mléce
Effects of the Lactation Period, Breed and Feed on Nutrient Composition of Mare's Milk
Abstract:
V posledních dvou dekádách bylo kobylí mléko podrobně studováno ze dvou důvodů; jako základní zdroj výživy u hříbat a jako základní potravina a prostředek pro zdravou lidskou výživu. Důležité nutriční látky kobylího mléka slouží jako zásoba energie, bílkovin, tuků, uhlovodíků, vitamínů a minerálů pro optimální vývoj a růst hříběte. Pro náhradu ztrát nutričních látek a zároveň pokrytí potřeb pro rozvoj …moreAbstract:
In two decades the mare's milk has been an accurately researched on two purpose; the crucial nutritional source for foal and to use for human health and fundamental food. Important nutrients of mare's milk to supply her foal with energy, protein, fat, carbohydrates, vitamins and minerals for optimal development and growth. To correct these nutrient losses and at the same time support maintenance requirements …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 10. 2010
Identifier:
17694
Thesis defence
- Date of defence: 14. 10. 2010
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TSOGTBAATAR, Ganzorig. \textit{Vliv laktační periody, krmení a způsobu chovu na obsah nutričních látek v kobylím mléce}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/czqwcb/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
TSOGTBAATAR, Ganzorig. Vliv laktační periody, krmení a způsobu chovu na obsah nutričních látek v kobylím mléce. Zlín, 2010. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 01. 10. 2010
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Ovlivnění vývoje a nutriční hodnoty cvrčka domácího (Acheta domesticus) L. zvýšením podílu bílkovin v krmivu
Rebeka Ježková -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Vliv managementu krmení na intenzivní chov candáta obecného (Sander lucioperca)
Václav KUČERA -
Strojní linky pro chov nosnic a jejich porovnání
Radek Horník -
Chov hmyzu na vedlejších a odpadních produktech potravinářského průmyslu a zemědělství
Marie Urbanová -
Optimalizace výživy a krmení v chovu dojeného skotu
Petr ŠENKYPL -
Návrh objektu pro chov skotu
Petr Liška