Lucie Žilková

Bachelor's thesis

Příprava kvasů pro výrobu pálenek v domácích podmínkách

Preparation of yeasts for the production of spirits at home
Abstract:
I v dnešní době se hodně lidí, především na vesnicích, zabývá výrobou domácí pálenky. Snaží se zužitkovat velkou úrodu ovoce, aby nic nepřišlo na zmar. V samotné přípravě kvasu může dojít ke spoustě chyb, a ne vždy je výsledek vyhovující. Někdy může být nekvalitní do takové míry, že se ani nedá pít a je dobrá pouze na „mazání kolen“. Sama se zajímám o tuto problematiku, a proto jsem si vybrala práci …more
Abstract:
Even today, there are many people engaged in the production of homemade spirit, especially in the villages. They are trying to take advantage of a large crop of fruit so that nothing goes to waste. There can occur a lot of mistakes in the very preparation of yeast and the result may not be always satisfactory. Sometimes the quality of the spirit can be so poor that it cannot be drunk and can be used …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Reader: Jitka Vosáhlová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology