Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích – Bc. Helena Hamacková, DiS.
Bc. Helena Hamacková, DiS.
Diplomová práce
Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích
Determination of Vitamin E in Non-Traditional Cereals and their Germ
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vitaminu E u vybraných vzorků cereálií a jejich klíčků pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC). V této práci je obsažena charakteristika vitaminu E, jeho fyziologický význam. Dále byly charakterizovány obiloviny, jejich morfologické a chemické složení. Je zde také popsána metoda HPLC. V experimentální části je uvedena charakteristika analyzovaných …víceAbstract:
The diploma thesis was focused on the determination of vitamin E in selected samples of cereals and germs using High Performance Liquid Chromatography (HPLC). This work contains characteristics of vitamin E and its physiological significance. Furthermore, cereals and their morphological and chemical compositions are characterized. There is also the HPLC method described. In the experimental part characteristics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2014
Zveřejnit od: 25. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hamacková, Helena. Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vitamin E v cereáliích a cereálních výrobcích
Vendula Benediktová