Štúdium antimikrobiálneho efektu hroznových semien – Bc. Ivana Rózsová
Bc. Ivana Rózsová
Diplomová práce
Štúdium antimikrobiálneho efektu hroznových semien
Studium antimikrobiálního efektu hroznových semen
Anotace:
Tato práce se skládá ze studia informací o využití extraktů z Vitis vinifera L., především extraktu z hroznových semen (GSE), výrobě extraktu ve dvou variantách (vodní a metanolový GSE), popisu jeho vlastností a účinků. Připravený extrakt byl bohatý na polyfenoly (13462 mg/l GAE), které byly spektrofotometricky stanoveny Folin-Ciocaltelovou metodou. Stanoveny byly i flavonoly (3615 mg/l GAE). Prokázána …víceAbstract:
This paper is dedicated to gathering information about utilization of Vitis vinifera L. extracts, mainly grape seed extract (GSE), production of GSE in two variants (aqueous or methanol GSE) and description of its characteristics. Extract was rich in polyphenols (13462 mg/l GAE), measured by Folin-Ciocaltel method. Also 3615 mg/l GAE of flavonols was present in GSE. Antioxidant activity measured by …víceAbstract:
Táto práca sa zaoberala štúdiom informácií o využití extraktov z Vitis vinifera L., predovšetkým extraktu z hroznových semien (GSE), výrobe extraktu v dvoch variantách (vodný alebo metanolový GSE) a popise jeho vlastností a účinkov. Vyrobený extrakt bol bohatý na polyfenoly (13462 mg/l GAE), ktoré boli spektrofotometricky stanovené Folin-Ciocaltelovou metódou. Stanovené boli aj flavonoly (3615 mg/l …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Charakterizace vlastností extraktů z hroznových bobulí pomocí moderních
Lenka Šťavíková -
Studium antioxidačních komponent u extraktů z hroznových semen
Lucie Popluhárová -
Charakterizace vlastností extraktů z hroznových bobulí pomocí moderních
Lenka Šťavíková -
Inovované nápoje z hroznových moštů.
Lucie Slaninová -
Antimikrobiálny efekt semien révy vinnej
Adam Záhora -
Stanovení citlivosti k antibiotikům u vybraných bakteriálních kmenů diskovou difuzní metodou z pozitivních hemokultur ve zrychleném režimu
Simona Mikesková -
Testování citlivosti mikroorganismů diskovou difuzní metodou
Nela Konečná -
Izolace, identifikace a biologická aktivita obsahových látek druhů rodu Coleus
Sabína Jurkaninová
Název
Vložil
Vloženo
Práva