Zdravotní rizika související s konzumací masa – Nikola Hamerníková
Nikola Hamerníková
Bakalářská práce
Zdravotní rizika související s konzumací masa
Health risks related to meat consumption
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou konzumace masa a jeho významem v lidské výživě a dopadem na zdraví člověka. Zahrnuje možné aspekty zapříčiňující zdravotní komplikace, popřípadě i vážná onemocnění. Zejména vážnou civilizační chorobou eventuálně způsobenou konzumací masa, je rakovina tlustého střeva a konečníku, které je věnováno v této studii zvláštní pozornosti. V menší míře zde byly …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on meat consumption, its importance in human nutrition and the impacts on human health. It includes the possible causes of health complications or even serious diseases. A special attention is paid to colorectal cancer, a serious civilization disease plausibly associated with meat consumption. In addition, several other health disorders are described, among others obesity …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
- Oponent: Eva Kudrnáčová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HAMERNÍKOVÁ, Nikola. \textit{Zdravotní rizika související s konzumací masa}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/d61w6q/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv konzumace „červeného masa“ na zdraví člověka
Tomáš Nekula -
Aspekty výživy psa metodami "Bone and Raw Food Diet" (BARF) a "Raw Meat-based Diet" (RMBD)
Štěpánka Klánová -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
Masné výrobky ve výživě dospělých
Jana JÁNOŠKOVÁ -
Alternativní masné výrobky
Kateřina Cahelová
Název
Vložil
Vloženo
Práva