Kateřina Cahelová
Bachelor's thesis
Alternativní masné výrobky
Alternative meat products
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá alternativními masnými výrobky a alternativními směry stravování. Nejčastěji vyznávanými alternativními směry stravování jsou vegetariánství a veganství. V práci je také zahrnuta kapitola, která se zabývá majoritními a minoritními druhy masa, jejich spotřebě a výrobkům z nich. Práce se také věnuje surovinám, kterými je v alternativním masných výrobcích maso nahrazeno.Abstract:
This bachelor thesis is concerned with alternative meat products and alternative dietary guidelines. The most used guidelines are vegetarism and veganism. In the thesis is salso a chapter, which deals with major and minor types of meats, their consumption and products derived from them. This thesis also pays attention to raw materials of food, in which is meat substitued by alternative meat products …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jana Šenkýřová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Cahelová, Kateřina. Alternativní masné výrobky. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Technologie a hodnocení potravin / Food Technology
Theses on a related topic
-
Porovnání masných výrobků s alternativními výrobky pro vegetariány a vegany
Dominika Hájková -
Vývoj alternativních produktů k tradičním masným výrobkům
Hynek Řeháček -
Jak levné je jíst maso? Analýza nákladů, energetické efektivnosti a environmentálních souvislostí různých druhů stravy
Michaela Čermáková -
Jak levné je jíst maso? Analýza nákladů, energetické efektivnosti a environmentálních souvislostí různých druhů stravy
Michaela Čermáková -
Nedestruktivní metody detekce aktivity dřevokazných škůdců
Radim Soja -
Nedestruktivní metody detekce aktivity dřevokazných škůdců
Radim Soja -
Nedestruktivní metody detekce aktivity dřevokazných škůdců
Radim Soja -
Nedestruktivní metody detekce aktivity dřevokazných škůdců
Radim Soja