Luminiscenční studie aromatických látek ve ztuhlých roztocích – Bc. Ján Michael Kormaník
Bc. Ján Michael Kormaník
Bakalářská práce
Luminiscenční studie aromatických látek ve ztuhlých roztocích
Luminescence Study of the Aromatic Compounds in the Solid Solutions
Anotace:
V poslední době je velký zájem o studie tvorby ledu a disociace molekul, které se v něm při tomto procesu zachytily. Excimery, molekulární asociáty v excitovaném stavu, by mohly být použity jako molekulární sonda na sledování těchto procesů, protože jejich fluorescence je odlišná od fluorescence odpovídajících monomerů. V této práci je rozebráno možné použití excimeru anthracenu (jako produktu fotolýzy …víceAbstract:
The study of ice formation and dissociation of molecules trapped in it has been of interest in the recent years. Excimers, molecular associates in the excited state, could be used as a molecular probe to observe these processes, as their fluorescence is different from their monomer counterparts. In this thesis, the possible use of anthracene excimer (as a product of dianthracene photolysis in frozen …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 9. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/w1awe/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2017
- Vedoucí: doc. Mgr. Dominik Heger, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie
Práce na příbuzné téma
-
Polycyklické aromatické uhlovodíky v potravinových komoditách s častým výskytem v Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva
Veronika Vondrášková -
Polycyklické aromatické uhlovodíky jako markery environmentální zátěže
Kateřina Rosolová -
Studium schopností mikroorganismů degradovat polycyklické aromatické uhlovodíky
Adéla Tomsová -
Polycyklické aromatické uhlovodíky - markery rizikových technologií při výrobě potravin
Pavlína Kotrbatá -
Studie depozice organických látek na ledu
Jan Zezula